Fallcrest Tales

Karavaan

Tarsakh 8-9, 100 NR (voormiddag)

Samenvatting

Bij terugkeer in Tor’s Hold worden de helden met open armen ontvangen. Zelfs de norse Bran Torsson is nu ook overtuigd van hun kunnen. Ze beslissen met Dar Gremath in Albridge te gaan spreken. Deze vertelt ze dat het de bedoeling is elk dorp in Harkenwold te verenigen in het verzet tegen de Iron Circle. Hij raadt de helden dan ook aan elk dorp eens te bezoeken. Het idee is nu om zoveel amok te maken om Nazin Redthorn uit het kasteel in Harken te lokken zodat het mogelijk wordt hem te vermoorden. Dar Gremath heeft nieuws ter ore gekregen dat er de volgende dag een transport van Harken naar Easthill rijdt: een uitstekend doelwit omdat geen enkel dorp verdacht gemaakt wordt met deze actie en de kans op een wraakactie van de Iron Circle beperkt blijft. De volgende dag verstoppen de helden zich langs de bewuste route en op het moment dat de wagon voorbij komt breekt het gevecht in alle hevigheid los: de kar wordt links en rechts geflankeerd door wachters die de tocht te voet afleggen en vooraf gegaan door een grote metalen construct dat enigszins op een hond lijkt, maar dan met grote metalen pieken op de rug en glimmende rode oogjes die als vuurtjes in zijn donkere oogkassen dansen. Hij wil als een bezetene zijn baasje op de kar beschermen: een Iron Circle lid volledig in het rood getooid met goud omzoomd en cirkelvormig gevlochten prikkeldraad-embleem op zijn mantel geborduurd. Aran en Letizzia geven het onderste uit de kan en in de eerste paar seconden weet het tuig – reeds hard toegetakeld – totaal niet wat ze overkomt. Hun leider op de kar begint dan ook zwaar met magie uit te halen en zet daarbij tijdens zijn offensief de huifkar zelf in lichter laaie. Het paard dat de kar vooruit trekt, slaat op hol en zet het met de brandende huifkar op een loopje. De helden zetten de achtervolging in: Aran teleporteert zich achterop de kar, maar wordt hier hard vanaf geschopt door een van de wachters op de kar. Uiteindelijk kunnen alle Iron Circle leden uitgeschakeld worden. Naast een enorme hoeveelheid goud vinden ze een gesloten metalen kistje met hangslot. Na eerst de uitgebrande kar en de lijken te verstoppen, zonderen Aran en Letizzia zich af om te proberen het slot van de kist eraf te krijgen, wat na een tijdje lukt. De kist gaat open…

Opmerkingen

Dar Gremath vertelt dat Sareth undercover gegaan is bij de Iron Circle in Harken. Easthill is de laatste nederzetting ten noordoosten van Harkenwold richting Hammerfast. Marl, ten zuidwesten van Albridge, werd door de Iron Circle als voorbeeld gebruikt om te tonen wat er gebeurt als men zich verzet: het volledige dorp werd in lichterlaaie gezet en met de grond gelijk gemaakt.

Comments

Folderol

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.