Geschiedenis

Hieronder een kort overzicht van de recente geschiedenis (CY betekent ‘current year’):

CY-500

Na de val van Bael Turath (tieflings) en Arkhosia (dragonborn) ontstond in de kielzog van hun bloedige onderlinge oorlog een politiek vacuüm dat 500 jaar geleden gevuld werd door het onstaan van het rijk van Nerath (mensen) dat zijn wortels had in het zuiden.

CY-400

Tot 400 jaar geleden bleef de Nentir Vale grotendeels onontdekt gebied (althans door mensen), maar door de uitbreiding van Nerath werden her en der nederzettingen gevestigd aan de rand van het welstellende, groeiende rijk, zoals Harkenwold, Winterhaven, Fastormel en vooral Fallcrest, te midden van de Nentir Vale en gelegen op de Nentir River.

CY-200

De stabiliteit van Nerath begon 200 jaar geleden te wankelen door corruptie, moord en machtsmisbruik en kwam in een enorm woelige periode van de geschiedenis terecht. De hoofdstad van het rijk, Nera, barstte uit zijn voegen en begon een héél onaangename stad te worden.

CY-100

Uiteindelijk kwam Nerath 100 jaar geleden volledig ten val bij brutale invasies van talrijke hordes gnolls die, verenigd onder de vlag van hun Ruler of Ruin, de demon prince Yeenoghu (ook wel bekend als Beast of Butchery), ten strijde trokken. Het rijk viel uit elkaar en alle regio’s begonnen onafhankelijk van elkaar hun toekomst in eigen handen te nemen. Zo ontstonden vele kleine baronieën en vielen sommige dorpen en steden zelfs onder onafhankelijke bewindvoering, zoals bijvoorbeeld Fallcrest.

CY-90

Van deze politiek onzekere periode had Fallcrest echter weinig last daar de handel via de Nentir River schitterend verliep, maar 90 jaar geleden overspoelden plots grote aantallen orcs vanuit de Stonemarch de Nentir Vale en vonden de Bloodspear Wars plaats. In een hevige strijd probeerde het leger van Fallcrest in een laatste linie weerstand te bieden in de Gardbury Downs, wat de geschiedenis ingaat als de Battle of Gardbury. Dit mislukte echter en de orcs braken doorheen de laatste verdedigingen en richtten een ware slachtpartij aan in de Nentir Vale, waarbij Fastormel en Fallcrest grotendeels verwoest werden.

CY

De laatste decennia probeerde Fallcrest zich de wonden te likken en de vroegere glorie van de stad terug te herstellen, maar het gaat momenteel relatief slecht met de handel. Hightown (ten noorden van de kliffen) ziet er terug behoorlijk goed uit, de stadsmuur volledig hersteld en heropgebouwd en dus relatief goed verdedigbaar. Lowtown is echter een ander paar mouwen…

Geschiedenis

Fallcrest Tales Folderol